Introductie

  Youth Food Movement

  Gemeenschappelijk landbouwbeleid

  De vraag

  Het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is een initiatief van de Europese Unie (EU) met als streven om boeren een redelijk inkomen te bieden.

  Youth Food Movement en Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt heeft Mattmo gevraagd om de stand van zaken omtrent de toekomst van ons voedsel te onderzoeken. Wie zijn de jonge boeren in Nederland? Waarom willen jongeren nog boer worden? Voor welke problemen zal het nieuwe GLB oplossingen bieden. Op welke manier hebben we dagelijks te maken met de effecten van het GLB? Via persoonlijke portretten worden de wensen, dromen, en verwachtingen rond het nieuwe GLB in beeld gebracht. 

  De oplossing

  Mattmo produceerde een zevental serie korte films.

  Jonge boeren vertellen aan Samuel Levie over de toekomst van ons voedsel. Via onderwerpen zoals voedsel veiligheid, verjonging, dierenwelzijn en vermaatschappelijking wordt naast de implicaties van het nieuwe landbouwbeleid verteld hoeveel geloof er is in onze voedseltoekomst. 

  Het resultaat

  Een informatieve film over CAP geeft directe informatie over het Europese landbouwbeleid en het belang voor de Nederlandse afhankelijkheid van het subsidiebeleid.

  Daarbij krijgt het Nederlandse publiek inzicht in de ideeën die leven onder onze eigen boeren. 

  Wilt u meer weten?

  neem contact op
  © Mattmo 2024
  free counter