Introduction

  Nieuws

  Een kleine selectie van onze vele activiteiten

  Impact op 17 miljoen Nederlanders

  De consument wil gezonder eten en duurzame voedselproductie is van groot belang.

  Door toepassing van een impactmodel, hielpen wij Vezet, marktleider op het gebied van vers gesneden groenten en fruit bij de bewustwording van hun maatschappelijke impact en legden we het morele kompas bloot dat aan de basis staat van hun nieuwe missie, visie en strategie. Maar hoe laat je deze veranderingen ook inklinken en inzinken binnen de organisatie? Hoe maak je je eigen werknemers ambassadeurs van je eigen merk? Voor Vezet ontwikkelden we de impactstrategie en de interne communicatie van hun nieuwe positionering met groente en fruit in de hoofdrol.

  Revitalisatie van een icoon

  Hofplein 19 - in de 60-er jaren het hoofdkantoor van Shell Nederland en hét icoon uit de periode van wederopbouw dat hielp om Rotterdam op de kaart zetten.

  Culinaire foodtruck

  Met 20 jaar ervaring als chef bij het Amstel hotel slaat Richard Matulessy een nieuwe weg in met zijn merk Rich Pork. Vanaf eind Mei zal hij de foodfestivals verrijken met hoogwaardige producten gemaakt van Baambrugs Big.

  Fietscoalitie heeft een nieuw gezicht

  De Fietscoalitie is een samenwerking tussen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Havenbedrijf Amsterdam, de gemeenten Zaanstad en Amsterdam, TNO, Bright Up, Count & Create en Ring-Ring en werkt aan fietsstimulering in Amsterdam en Zaandam.

  Zo wordt de productie van uw jaarverslag wel heel efficiënt!

  De productie van het jaarverslag is in veel organisaties een worsteling. In een piekperiode van drie maanden werken verschillende afdelingen koortsachtig aan hun eigen onderdeel. Wie heeft nog overzicht? Vervolgens moet alles onder hoge druk samenkomen in een mooi design voor online en printversies. Dat kan toch wel beter?

  Dutch Cuisine op de Grune Woche

  Rob Baan presenteert Dutch Cuisine boek aan Minister Christiaan Schmidt

  Voldoet uw jaarverslag aan alle richtlijnen?

  Welke richtlijnen volgt u voor uw geïntegreerde jaarverslag? GRI, IIRC, de Transparantiebenchmark? En wat doet u met de Sustainable Development Goals van de UN en de EU-regelgeving voor niet-financiële informatie? Zeer weinig van deze richtlijnen zijn verplicht. Toch adviseert Mattmo u om ze serieus te nemen.

  Een jaarverslag is hét medium om stakeholders te tonen dat u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. De richtlijnen vormen daarvoor een goede kapstok.

  PostNL jaarverslag genomineerd voor Henri Sijthoff prijs

  Instock lanceert aardappelbier

  Vrijdag 17 juni wordt Pieper Bier gelanceerd bij Instock.

  Een lokaal gebrouwen speciaalbiertje van Instock. Zeker speciaal, want deze is gebrouwen van geredde aardappels die anders verspild zouden zijn. In Nederland haalt jaarlijks minstens 340 miljoen kilo aardappels ons bord niet. Instock zet inmiddels al twee jaar voedselverspilling op de kaart. Samen met een lokale brouwerij ontwikkelde Instock een uniek biertje, waar een deel van de mout vervangen is door geredde aardappels.

  Jaarverslag TomTom gepubliceerd

  Jaarverslag PostNL 2015 gepubliceerd

  Instock opent nieuw restaurant in Amsterdam

  Voedselverspilling tegengaan

  Vier jonge Ahold medewerkers wonnen een interne innovatie wedstrijd met het idee om een restaurant te starten waar gerechten bereid worden van overtollig voedsel uit supermarkten.

  Efficiëntie in de pensioenwereld

  ABP jaarverslag goed ontvangen

  PostNL jaarverslag

  Rich media & storytelling

  Green Deal Dutch Cuisine

  Op de World Expo in Milaan

  Baambrugs Big

  Het beste varken van Nederland is gearriveerd

  Barcelona

  Culture scan

  We like to explore boundaries, so we travel a lot to interesting places where culture is in transition. Places like Shanghai, Istanbul, Barcelona, Helsinki, but also Accra and Capetown.

  Het foodfestival seizoen is begonnen

  Zomer in de stad

  De Domijnen is de nieuwe culturele organisatie

  In Zuid-Limburg

  De kansen van een vitale samenleving

  Ghana Lezing over citybranding

  Lezing in Accra, Ghana over Citybranding als onderdeel van het event "Accra Revisited" georganiseerd door DASUDA (Alliance for Sustainable Urban Development in Africa).

  Koning Willem-Alexander lanceert Ambitie 2020 platform

  Mattmo creëerde dit online platform in opdracht van MVO Nederland

  Promotie Nederlandse kunst en cultuur heeft een nieuw gezicht

  Arts Holland

  Piet Mondriaan website online

  GemeenteMuseum Den Haag

  Innovatie en duurzame oplossingen

  Creative City Lab

  Accreditatie educatie

  Monique Mulder is toegetreden als panellid voor de visitatie van de hbo-bacheloropleiding vormgeving van de Hogeschool Zuyd, Maastricht.

  Istanbul

  Culture scan

  We like to explore boundaries, so we travel a lot to interesting places where culture is in transition. Places like, Shanghai, Istanbul, Barcelona, Helsinki, but also Accra and Capetown.

  © Mattmo 2018